Noutati

Editura Suflet Transilvan Am pus bazele Editurii Suflet Transilvan, care are ca deviză următoarele cuvinte: "publicăm orice e de bun simţ".

Istoric

Asociaţia Social-Culturală "Suflet Transilvan" a fost înfiinţată în octombrie 2011, ca o consecinţă firească a activităţii unui grup informal de membri - care funcţionează şi dezvoltă proiecte şi activităţi culturale - festivaluri, concerte, cursuri de meşteşugari, cursuri de încondeiat ouă, pictură pe sticlă, cursuri de muzică - de peste cinci ani (din anul 2006). Scopul Asociaţiei este derularea unei activităţi susţinute de educaţie culturală, spirituală şi moral-civică în rândul comunităţii, în mod special în rândul tinerilor, concomitent cu sprijinirea morală şi materială a persoanelor cu dizabilităţi fizice şi psihice şi/sau cu venituri mici ori aflaţi la nevoie, defavorizaţi, marginalizaţi, fără deosebire de naţionalitate, sex, vârstă, religie sau orientare politică.

Dintre obiectivele Asociaţiei, menţionăm: desfăşurarea de activităţi cu scop social, cultural, educaţional şi spiritual, promovarea dezvoltării rurale, prin redescoperirea valorilor tradiţionale şi a specificului zonei, promovarea şi realizarea de activităţi multiculturale, promovarea conceptelor şi realizarea de activităţi de educaţie formală şi nonformală şi pe întreg parcursul vieţii, promovarea egalităţii de gen, vârstă, apartenenţă şi de şansă, precum şi a drepturilor omului.

Ne străduim să ne împlinim menirea socială, dar mai ales pe cea culturală, pentru că fără educaţie şi fără cultură nu putem merge înainte. Ne-am ghidat după principiul: "nu-i da omului peşte, ci învaţă-l să pescuiască". Pe de altă parte, răsplata pe care am primit-o a fost bucuria pe care am văzut-o în ochii oamenilor şi care nu se poate măsura în cuvinte.