"VATRA SATULUI"

Festival Concurs de Tradiţii Populare

Ediţia I – 6-7 Iunie 2015

Prima ediţie a Festivalului Concurs de Tradiţii Populare VATRA SATULUI se va desfăşura pe 6 şi 7 iunie 2015 în curtea Căminului Cultural din Comuna Teliu, judeţul Braşov.

Festivalul îşi propune:

- Sprijinirea şi promovarea celor mai talentaţi şi autentici tineri interpreţi vocali şi instrumentali, precum şi a tinerilor meşteşugari.
- Oferirea unui mediu de întâlnire pentru diverse Ansambluri folclorice.
- Valorificarea creaţiilor folclorice autentice, de certă valoare artistică.

Secţiuni:

1. Ansambluri Folclorice
2. Interpretare vocală
3. Interpretare instrumentală
4. Meşteşuguri populare
5. Secţiune specială: Interpretare Pricesne

Categorii de vârstă:

1. Până în 14 ani (Şcoală Generală)
2. Peste 14 ani

În cazul Ansamblurilor, se acceptă maxim 4 persoane care nu se încadrează în limita de vârstă.
1. La Secţiunea Ansambluri Folclorice, fiecare Ansamblu va susţine o reprezentaţie de aprox. 15 minute (sau mai puţin), într-o repriză sau două, fără obligitativitatea de a prezenta un dans specific zonei. Acompaniamentul poate fi înregistrat sau interpretat live. Se va puncta reprezentaţia în sine (sincronizare, prezenţă scenică, etc.), complexitatea dansului şi costumaţia.

2. La Secţiunea Interpretare vocală, repertoriul participanţilor va cuprinde două cântece: o doină sau o baladă (fără acompaniament) şi un cântec de joc (cu acompaniament - înregistrat sau live) - la individual, şi două piese la alegere - la grup, maxim 5 minute. (8 mai: am fost rugați să renunțăm la obligativitatea cântecului fără acompaniament, deci ne supunem: pot fi ambele cântece cu acompaniament, atât la individual cât și la grup.)

3. La Secţiunea Interpretare instrumentală, participanţii vor interpreta două piese, diferite ca stil (de preferinţă o doină sau baladă şi o piesă de virtuozitate), cu sau fără acompaniament, maxim 5 minute.

4. La Secţiunea Meşteşuguri populare, participanţii vor primi un spaţiu în cadrul unei expoziţii, unde îşi vor expune lucrările şi vor putea face demonstraţii.

5. Concursul de interpretare Pricesne va avea loc Duminică, 7 iunie 2015, ora 11:00, la Biserica Parohiei Teliu-Vale. Vor fi prezentate 2 pricesne, cu o durată de maxim 2-3 minute fiecare.

Înscrierile se vor efectua în trei modalităţi, la alegere: 1. pe site-ul www.suflettransilvan.ro, la Secţiunea dedicată Festivalului, 2. printr-un email la adresa suflettransilvan@gmail.com sau 3. prin poştă, la adresa: Asociaţia Suflet Transilvan, Str. T. Vladimirescu, nr. 794E, Comuna Teliu, Jud. Braşov. La înscrierea prin email sau prin poştă este necesară completarea Fişei de înscriere (descărcată de pe site sau primită de la organizatori). Data limită: 31 mai 2015. Nu există taxă de înscriere.

Organizatori: Pr. Costin Butnar - Directorul Festivalului, Marian Stan, Alexandru Gecse