REGULAMENT "DOR DE FOLK"

Festival de Folk pentru tineret

Festivalul National Concurs de Folk pentru tineret Dor de Folk este organizat de Asociația Social Culturală Suflet Transilvan în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură Codlea, Primăria și Consiliul Local Codlea.
REGULAMENTUL FESTIVALULUI CONCURS "DOR DE FOLK" 2019

EDIŢIA A VII-A, Codlea – 24 NOIEMBRIE 2019


1. Concursul se va desfasura pe trei sectiuni:

A) Interpretare Individuală (vârsta maximă: 35 ani)
Pentru secţiunea "interpretare individuală", participanţii vor prezenta 2 melodii folk acompaniate la chitară sau alte instrumente adecvate genului – maxim 3 minute fiecare. Concurentul se va acompania singur.

B) Interpretare de grup
Pentru secţiunea interpretare de grup", participanţii vor prezenta 2 piese cu specific folk, cântate pe mai multe voci sau la unison – maxim 3 minute fiecare. De asemenea, vom aprecia înscrierea în concurs a grupurilor de tineri care studiază cu profesor, pentru a susţine munca lor.

C) Compoziţie – secţiune specială
Pentru secţiunea "compoziţie", participanţii nu vor cânta separat, ci se va puncta piesa pe care o vor cânta în concursul individual. Participarea la această secțiune nu este obligatorie. Concurenții vor semna o declarație pe propria răspundere că piesa respectivă le aparține. Deci compozitorul va fi și interpretul piesei.

2. Perioada de înscriere este 17.10 – 17.11.2019.

3. Înscrierea pentru etapa de preselecţie se va face completând formularul de participare pe pagina festivalului (www.suflettransilvan.ro/inscriere_festival_dor_de_folk_2019). Pentru validarea înscrierii este necesară transmiterea unui fişier audio, video sau link youtube, prin e-mail la adresa suflettransilvan@gmail.com. Fiecare potenţial concurent, va primi prin e-mail confirmarea recepţionării formularului completat şi a cântecului transmis ca demo.

4. Validarea participării la Festivalul Concurs "DOR DE FOLK", se va face în data de 18.11.2019.

5. Concurenţii vor fi înştiinţaţi telefonic sau prin email până la data de 18.11.2019 despre rezultatul preselecţiei.

6. Ordinea de intrare în scenă se va stabili de către organizatori, prin tragere la sorţi, după finalizarea înscrierilor şi validarea concurenţilor. Din motive obiective, înainte de începerea concursului, concurenţii pot schimba între ei ordinea de intrare în concurs, dacă au căzut de comun acord între ei, cu acordul organizatorilor.

7. Evaluarea reprezentaţiilor va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului. Juriul concursului are întreaga autoritate de rezolvare a oricăror situaţii neprevăzute.

8. Taxa de înscriere
Pentru a veni în sprijinul concurenţilor, nici la această ediţie nu se va percepe taxă de înscriere.

9. PREMIEREA
Premiile constau în diverse instrumente muzicale, în special chitare.

Concurentul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital.

Informaţii suplimentare se pot obţine la:
suflettransilvan.ro
casadeculturacodlea.ro
facebook.com/dordefolk
suflettransilvan@gmail.com