REGULAMENT "DOR DE FOLK"

Festival de Folk pentru tineret

Festival National de Folk pentru tineret Dor de Folk este organizat de Asociația Social Culturală Suflet Transilvan în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură Codlea, Primăria și Consiliul Local Codlea.
REGULAMENTUL FESTIVALULUI CONCURS "DOR DE FOLK"

EDIŢIA A V-A, Codlea - 19 NOIEMBRIE 2017


1. Concursul se adreseaza tinerilor pe 3 categorii de varsta:
a) Elevi de Scoala Generala
b) Liceeni
c) Studenti


2. Concursul se va desfasura pe trei sectiuni:

a) Interpretare Individuală
Pentru secţiunea "interpretare individuală", participanţii vor prezenta melodii folk acompaniate la chitară sau alte instrumente adecvate genului.

b) Interpretare de grup
Pentru secţiunea interpretare de grup", participanţii vor prezenta piese cu specific folk, cântate pe mai multe voci sau la unison.

c) Compoziţie
Pentru secţiunea "compoziţie", participanţii vor prezenta o piesă cu specific folk, cântată individual sau în grup. Concurenții vor semna o declarație pe propria răspundere că piesa respectivă le aparține. Deci compozitorul va fi și interpretul piesei (sau membru în grup). O înregistrare a piesei va fi trimisă organizatorilor pentru a putea fi admisă în concurs.

3. Perioada de înscriere este 01.10 – 12.11.2017.

4. Înscrierea pentru etapa de preselecţie se va face completând formularul de participare pe pagina festivalului (www.suflettransilvan.ro/inscriere_festival_dor_de_folk_2017). Pentru validarea înscrierii este necesară transmiterea unui fişier audio, video sau link youtube, prin e-mail la adresa suflettransilvan@gmail.com. Fiecare potenţial concurent, va primi prin e-mail confirmarea recepţionării formularului completat şi a cântecului transmis ca demo.

5. În ziua concursului, participanţii vor trebui să facă dovada încadrării în secţiunea respectivă (elevi de şcoală generală, elevi de liceu, studenţi), prin prezentarea carnetului de elev sau de student, după caz.

6. Validarea participării la Festivalul Concurs "DOR DE FOLK", se va face în data de 13.11.2017.

7. Concurenţii vor fi înştiinţaţi telefonic sau prin email până la data de 13.11.2017 despre rezultatul preselecţiei.

7. Concurenţii (solişti şi grupuri) vor prezenta în concurs două piese care să nu depăşească 3 minute fiecare. Pentru fiecare cântec prezentat în concurs, trebuie menţionat compozitorul şi textierul.

8. Ordinea de intrare în scenă se va stabili de către organizatori, prin tragere la sorţi, după finalizarea înscrierilor şi validarea concurenţilor. Din motive obiective, inainte de începerea concursului, concurenţii pot schimba între ei ordinea de intrare în concurs, dacă au căzut de comun acord între ei, cu acordul organizatorilor.

9. Criteriile de evaluare şi punctare a concurenţilor în ordinea importanţei lor sunt:

- Interpretarea;
- Prezenţa scenică;
- Impresia artistică;
- Originalitatea.

10. Evaluarea reprezentaţiilor va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului (componenţa juriului va fi anunţată pe pagina web a Asociatiei: suflettransilvan.ro). Juriul concursului are întreaga autoritate de rezolvare a oricăror situaţii neprevăzute.

11. Taxa de înscriere

Pentru a veni în sprijinul concurenţilor, nici la această ediţie nu se va percepe taxă de înscriere.

PREMIEREA

Premiile constau în diverse instrumente muzicale, în special chitare.

Concurentul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital.

Informaţii suplimentare se pot obţine la adresa de email suflettransilvan@gmail.com