Noutati

Festivalul "Vatra Satului" A doua ediţie a Festivalului Concurs de Tradiţii Populare VATRA SATULUI se va desfăşura pe 9-10 iulie 2016 în curtea Căminului Cultural din Comuna Teliu, judeţul Braşov.
Editura Suflet Transilvan Am pus bazele Editurii Suflet Transilvan, care are ca deviză următoarele cuvinte: "publicăm orice e de bun simţ".

REGULAMENT "DOR DE FOLK"

Festival de Folk pentru tineret

REGULAMENTUL FESTIVALULUI CONCURS "DOR DE FOLK"

PRIMA EDITIE, 18-19 MAI 2013

1. Pentru prima editie, concurentii pot participa la trei categorii (sectiuni):

a) Interpretare Individuala
Pentru sectiunea "interpretare individuala", participantii vor prezenta melodii folk acompaniate la chitara sau alte instrumente. In cazul in care concurentul doreste, pe scena va fi pusa la dispozitie o chitara si o orga pentru acompaniament.

b) Interpretare de grup
Pentru sectiunea interpretare de grup", participantii vor prezenta piese cu specific folk, cantate pe mai multe voci sau la unison. Sunt binevenite orice instrumente in special chitara, vioara, fluiere, tobe.

c) Compozitie
Pentru sectiunea "compozitie", participantii vor prezenta piese cu specific folk, cantate individual sau in grup. Sunt binevenite orice instrumente: chitara, toba, vioara, acordeon, fluiere. Constituie un plus daca piesa este interpretata chiar de compozitor.

2. Din motive obiective, perioada de inscriere a fost prelungită: 01.04 – 15.05.2013.

3. Înscrierea pentru etapa de preselectie se va face completand formularul de participare pe pagina festivalului. Se poate transmite prin e-mail la adresa suflettransilvan@gmail.com, o inregistrare audio ca si demo (1 cantec in interpretare proprie, in format MP3), acest lucru nefiind obligatoriu. Fiecare potential concurent, va primi prin e-mail confirmarea receptionarii formularului completat si a cantecului transmis ca demo, in maximum 48 de ore.

4. Validarea participarii la Festivalul Concurs "DOR DE FOLK", se va face in data de 01.05.2013, data la care lista concurentilor admisi / grupurilor admise va fi afisata pe site.

5. Concurentii vor fi instiintati si telefonic/email pana la data de 01.05.2013 daca au fost admisi/respinsi la preselectie.

6.Vor fi selectati maxim 15 concurenti (solisti / grupuri) pe fiecare categorie in parte. În cazuri exceptionale, organizatorii isi rezerva dreptul de a mari sau micsora numarul de concurenti, in conformitate cu ierarhia rezultata in etapa de preselectie.

7. Concurentii (solisti si grupuri) vor prezenta in concurs doua - patru piese. Pentru fiecare cantec prezentat in concurs, trebuie mentionat compozitorul si textierul. Momentul trebuie sa se incadreze in maxim 10 minute.

8. Ordinea de intrare in scena se va stabili de catre organizatori, prin tragere la sorti, dupa finalizarea inscrierilor si validarea concurentilor. Din motive obiective, in prima zi a Festivalului, inainte de inceperea concursului, concurentii pot schimba intre ei ordinea de intrare in concurs, daca au cazut de comun acord intre ei, cu acordul organizatorilor.

9. Criteriile de evaluare si punctare a concurentilor in ordinea importantei lor sunt:

- Interpretarea;
- Compozitia muzicala - se va aprecia si puncta de catre juriu prezentarea in concurs a compozitiilor muzicale proprii;
- Prezenta scenica;
- Impresia artistica;
- Originalitatea.

10. Evaluarea reprezentatiilor in seara concursului va fi efectuata de catre un juriu alcatuit din personalitati ale genului (componenta juriului va fi anuntata pe pagina web a Asociatiei: suflettransilvan.ro). Juriul concursului are intreaga autoritate de rezolvare a unor situatii neprevazute.

PREMIEREA

Formatul premiilor precum si valoarea acestora se vor stabili in cel mai scurt timp posibil si va fi afisat pe site.

Concurentii premiati vor evolua in spectacolul de Gala al Festivalului ce va fi gazduit de Sala Reduta din Brasov. Concurentul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la editia din anul urmator in calitate de invitat in recital.

Informatii suplimentare se pot obtine la adresa de email suflettransilvan@gmail.com.