"DOR DE FOLK"

Festival de Folk pentru tineret

Festivalul de folk pentru tineret vizează crearea unui cadru organizat de manifestare artistică şi muzicală în care tineriiî şi pot prezenta şi compara calităţile tehnico-interpretative, oferirea unei alternative constructive de petrecere a timpului liber şi o posibilitate de direcţionare optimă a atenţiei şi a potenţialului de manifestări multiple ale tinerilor, încurajarea învăţării unui instrument muzical, în paralel cu cultura generală obligatorie, considerând că muzica contribuie la dezvoltarea capacităţii mentale.

Obiectivul general al festivalului este revigorarea interesului pentru muzică a tinerilor şi descoperirea şi promovarea tinerelor talente, precum şi promovarea debutului artistic.

Festivalul se va desfăşura pe trei categorii: Interpretare Individuală, Interpretare de Grup, Compoziţie şi pe trei categorii de vârstă: Elevi de şcoală generală, Elevi de liceu şi Studenţi. Dacă solicitările vor impune, se va crea încă o secţiune specială pentru cei ce nu se vor încadra în cele trei secţiuni propuse.

Organizatorii vor oferi pentru premii atrăgătoare pentru fiecare categorie în parte.

PAGINA DE FACEBOOK A FESTIVALULUI

Editiile precendete:

Festivalul National pentru tineret DOR DE FOLK, editia a IV-a, Codlea, 2016
Festivalul National pentru tineret DOR DE FOLK, editia a III-a, Brasov, 2015
Festivalul National pentru tineret DOR DE FOLK, editia a II-a, Brasov, 2014
Festivalul National pentru tineret DOR DE FOLK, editia I, Brasov, 2013