Noutati

Festivalul "Vatra Satului" A doua ediţie a Festivalului Concurs de Tradiţii Populare VATRA SATULUI se va desfăşura pe 9-10 iulie 2016 în curtea Căminului Cultural din Comuna Teliu, judeţul Braşov.
Editura Suflet Transilvan Am pus bazele Editurii Suflet Transilvan, care are ca deviză următoarele cuvinte: "publicăm orice e de bun simţ".
Avem placerea sa va supunem atentiei urmatoarele titluri aparute sub ingrijirea Editurii Suflet Transilvan:


Parintele Alexie - Preotul lui Dumnezeu
Ileana Toma

Mare Fuga
Ileana Toma

Poezia colindelor
Elena Rodica Giurgiu

Singuratatea lui Vlad Tepes
Ileana Toma

Probleme nerezolvate
Eugen Toma

Românii, flori din Grădina Maicii Domnului
Eseuri
Pr. Ioan Tămaș Delavâlcele

Săcele
Horia Bârsan

Testamentul Părintelui Ioan Tămaș Delavâlcele
De ce iubim femeile - comentariu
Pr. Ioan Tămaș Delavâlcele

Poezii patriotice
Pr. Vasile Tămaș


Credință, Dragoste, Țară
Mihai Coșeriu

Gânduri de bine
Corina Nica


Tot în anul 2014 am pus bazele Editurii Suflet Transilvan, care are ca deviză următoarele cuvinte: "publicăm orice e de bun simţ". Am reuşit să publicăm deja patru cărţi, care se află în librăriile din întreaga ţară. Prima carte se numeşte "Părintele Alexie - preotul lui Dumnezeu" şi prezintă viaţa zbuciumată a preotului Alexie Bârcă, refugiat din Basarabia împreună cu familia în timpul celui de-al doilea Război Mondial; a doua carte se numeşte "Marea Fugă" şi este un roman care prezintă anii grei de după război; a treia carte este foarte importantă pentru noi şi pentru istoria naţională, pentru că prezintă viaţa domnitorului Vlad Ţepeş sub formă de roman şi este o carte care se bucură deja de succes la nivel naţional. Romanul se numeşte "Singurătatea lui Vlad Ţepeş" şi ne dorim să aibă succes chiar în afara graniţelor, gândindu-ne la faima pe care a căpătat-o personajul Dracula. Este deja gata traducerea în limba engleză şi ne străduim să o putem publica cât de curând. I-am făcut lui Vlad Ţepeş şi un portret nou, inspirându-ne după o gravură din sec. XV, pentru că binecunoscutul portret al domnitorului care se păstrează la un castel din Austria a fost comandat special de Matei Corvin ca să îi schimonosească trăsăturile lui Vlad Ţepeş. Toate aceste trei cărţi o au ca autoare pe cunoscuta scriitoare Ileana Toma, cea care a scris şi alte cărţi cu impact larg, dintre care amintim: Ultimul Constantin - romanul Brâncovenilor, sau Marele Capadocian - viaţa Sfântului Vasile cel Mare. A patra carte care a apărut în luna decembrie se numeşte Poezia Colindelor, fiind la bază o lucrare de doctorat despre bogăţia uimitoare a colindelor româneşti, de la cele precreştine ale dacilor, apoi la cele mixte, la cele creştine, dar şi despre colindele culte sau despre teatrul religios. Autoarea se numeşte Elena-Rodica Giurgiu şi este profesoară de limba română la Liceul din Prejmer, fiind o ucenică a regretatului profesor Ioan-Sorin Apan.